Träningstider 

Sommarträning har nu börjat, se våra scheman för Ekerö Dojo. Varmt välkomna!

Hej nu är det dags att anmäla sig till vårens grupper och träningstillfällen. Här bokar ni in er på den/de träningsgrupper som vill gå på, ni får träna på samtliga tillfällen för den terminsavgift som ni betalar (under förutsättning att ni uppfyller kraven för dom enskilda träningstillfällena).

Ekerö dojo hittar ni på Bryggavägen 119, övre plan och Färentuna Dojo hittar ni i Färentuna skolas gymnastiksal.Hitta den träning som passar dig!

Inom Ekerö Judoklubb erbjuder vi flertal olika träningstillfällen beroende på ålder och vad du vill få ut av din träning. För dom yngsta finns stor och liten (för barn 4-6 år) som tillsammans med vuxen får testa på vad judo är och hur man faller säkert utan att skada sig. För barn 7 år erbjuds nybörjar träning, riktat till dom som aldrig förut testat judo eller som ska ta vitt bälte med gulmarkering eller gult bälte.  För barn som har tränat tidigare och som har tagit gul bälte finns fortsättningsträning och sen intensivträning, där man kan välja att antingen träna för att tävla eller bara för att bli bättre inom judo. För ungdom erbjuder vi såväl nybörjar träning som fortsättare/ intensiv träning och för vuxna finns såväl nybörjarträning som fortsättningsträning, för nybörjare läggs fokus på säker fallteknik och grunderna i judo. 

Intresserad av att prova på?

Kom till någon av våra nybörjarträningar, se schema längst upp, ingen föranmälning krävs.
Varmt välkommen hälsar alla vi i Ekerö Judoklubb! Träningstillfällen:

 • Stor och Liten - för barn 4-6 år (tillsammans med vuxen), med fokus på lek och glädje blandat med grunder i judo. (Markerat med bollar i schemat ovan).

 • Barn och Ungdom Nybörjare (U9 - U15) -  för barn från 7 upp till 15 år med fokus på fallteknik och grunderna i judo upp till gult bälte. (Markerat med vit bakgrund i schemat ovan).

 • Barn Fortsättare (U9 - U13) - för barn från 7 år upp till 13 år  med fokus på tekniker från gult bälte blandat med motion, koordination och styrka, riktar sig till dom som vill fortsätta med träning för tävling alternativt endast förbättring av teknik. (Markerat med ljusgul bakgrund i schemat ovan).

 • Barn Intensiv (U11-U13) - för barn från 9 år upp till 13 år med fokus på intensiv träning med tekniker från orange bälte blandat med motion, koordination och styrka, riktar sig till dom som vill fortsätta med mer avanceras och intensiv träning för tävling alternativt endast förbättring av teknik. (Markerat med ljusorange bakgrund i schemat ovan).

 • Ungdom och Vuxna Intensiv/ Fortsättare (U15 - Vuxna) - för ungdom från 13 år upp till Vuxna, med fokus på tekniker från gulbälte blandat högre avancerade tekniker med intensiv motion, koordination och styrka, riktar sig till dom som vill fortsätta med intensiv träning för tävling alternativt endast förbättring av teknik. (Markerat med gul/vit bakgrund i schemat ovan).

 • Ungdom och Vuxna Fortsättare (U18 - Vuxna) - för ungdom från 15 år till vuxna med gult bälte med fokus på tekniker från gult bälte blandat med styrka, balans, koordination och motion. Riktar sig till dom som vill fortsätta med mer avancerad träning för förbättring av teknik. (Markerat med gul och orange bakgrund ovan).

 • Ungdom och Vuxna Nybörjare (U18-Vuxna) - för ungdomar vuxna med fokus på fallteknik och grunderna i judo, träningen blandas med motion, koordination och styrka. (Markerat med vit bakgrund i schemat ovan).

 • Tävlingsträning - för samtliga judokas liten som stor som har det gemensamma intresset för tävling inom Judo. På dessa pass inriktar vi oss specifikt på tävlings Judo och avancerade tekniker i kombination med hård fysisk träning utefter den enskilda individen och dess förmåga.

 • Judo4Balance - Falltrygghet, med denna kurs vill vi bidra med ökad personlig trygghet hos den enskilda individen och samtidigt minska evt fallolyckor. Detta professionellt framtagna falltrygghetsprogram inom Judoförbundet består av balans- och styrketräning samt övningar som förbättrar kroppsuppfattningen och den fallteknik som lärs ut i judo.
 • Öppen matta - för ungdom från 15 år till vuxna, alternativt barn med ansvarig målsman.  Här finns möjlighet för egen träning mellan dom träningspass som administreras av klubben. Observera att det måste av klubben finnas en utsedd ansvarig person för lokalen under den tid som ni tränar. Kontakta er tränare eller info@ekerojudo.se för mer  information.

 • Nybörjare Färentuna - För vuxna, ungdomar och barn från 7 år. Ett nybörjarpass där alla tränar tillsammans, med fokus på grunderna i judo. Träningen blandar uthållighet, rörlighet, koordination och styrka i en individanpassad lekfull judo, (judo för alla).

 • Fortsättare Färentuna - För vuxna, ungdomar och barn från gult bälte, med fokus på tillämpad judo. Träningen blandar uthållighet, rörlighet, koordination och styrka, i en individanpassad och mer utmanande ju, (judo för alla).

 • Alla våra tränare är licensierade av Svenska Judoförbundet och är utbildade i första hjälpen och HLR. De flesta har grundläggande kunskaper om hur man hanterar idrottsskador. Ekerö Judoklubb följer Ekerö kommuns direktiv om att alla barn och ungdomsledare regelbundet kontrolleras mot Polisens belastningsregister.